Forgalomba helyezés

Külföldi okmányokkal rendelkező gépjármű magyarországi forgalomba helyezése teljes körű ügyintézéssel.

Vállalkozásunk több éve autóbehozatallal, -szállítással, -mentéssel és a külföldről behozott autók magyarországi forgalomba helyezésével, okmányirodai ügyintézésével, valamint műszaki vizsgáztatással és kötelező felelősség biztosítás megkötésével foglalkozik. A forgalomba helyezéssel kapcsolatos összes ügyintéznivalót elvégezzük, azaz a forgalomba helyezéshez szükséges műszaki vizsgáztatást vagy honosítást, regisztrációs adó ügyintézését, eredetiségvizsgát, az okmányirodai teendők elvégzésével együtt.

Az elmúlt években rengeteg ügyfelünk volt. Próbáltuk összegyűjteni azokat a sorozatos buktatókat, amikbe sajnos mások már belefutottak.

Mire kell oda figyelni gépjármű vásárlásnál?

NAV tartozás
Amennyiben adótartozásod van, a hivatal visszatartja a hátralék rendezéséig a gépjármű okmányait. Ez cég és magányszemély esetén is érvényes.
Kétnyelvű adás-vételi szerződés
Külföldi autóvásárlásnál mindenképpen a Kétnyelvű adás-vételi szerződést kell használni, mert a Magyarországon történő honosításhoz annak pontos és teljes kitöltése elengedhetetlen a sikeres ügyintézéshez.
Magánszemélyek esetén az egyszerűsített szerződés is elég, míg cégek általában a részletes adás-vételi szerződést veszik igénybe.
Számla
Amennyiben nem magánszemélytől, hanem cégtől (a kereskedő is cég) vásárolsz autót, úgy feltétlen kérj számlát, mivel azt csatolni kell az itthoni ügyintézéshez (a számla hiánya esetén nem lehet a regisztrációs adó ügyintézését lefolytatni).
TÜV vizsga
Nagy kockázatot vállalnak, akik érvényes műszaki vizsga nélkül hoznak be autót saját használatra. Egyrészt kétséges, hogy hazaérnek-e az autóval, másrészt itthon szembesülnek a várható javítási és alkatrész költségekkel. Ezek ismeretében az ügyfeleink 90%-a meg sem vette volna az autót. Ezért azt javasoljuk, hogy kint, még a megvétel előtt az első TÜV vizsgaállomásra vidd be az autót (nézesd át, utána dönts a vételről, mérlegelj!), így nem érnek idehaza senkit sem meglepetések.
P rendszám
Abban az esetben, ha P rendszámmal hozod az autót, akkor a fent leírtakkal rizikózol. Az esetek többségében balul sül el.
Elektromos autó esetén van regadó?
Plug-in hybrid esetén nem kell regisztrációs adót fizetni, de a vámügyintézési folyamatot nem lehet kihagyni.
Mire lesz szükség?
A kétnyelvű adás-vételi szerződésre, az autó okmányaira + érvényes műszaki bizonylat (Németországban: TÜV, Ausztriában PICKERL, Hollandiában: APK), valamint az ügyintézéshez szükséges illetékek megfizetésére készpénz.

Magánszemély esetén: érvényes személyi okmányok
Cég esetén: cégkivonat, aláírási címpéldány, NAV nullás igazolás
Miben tudunk mi segíteni?
autószállítás, autómentés külföldön és belföldön egyaránt, gépjármű ügyintézés,  magyarországi forgalomba hozatallal kapcsolatos teljes körű ügyintézés, gépjármű átírás, gépjármű honosítás, regisztrációs adó ügyintézés, biztosítási ügyintézés, eredetiségvizsgálat, műszaki vizsgáztatás, gépjármű forgalomba helyezés, átírás, felelősségbiztosítás kötés, műszaki vizsgáztatás, vontatási szolgáltatás
Magyarországi forgalomba hozatallal kapcsolatos teljes körű ügyintézés
Szakszerűen tudok segíteni, ha valaki külföldön vett magának egy autót, hiszen elmegyek érte és nem csak haza szállítom, de forgalomba helyezést is elvégzem.
Biztosítási ügyintézés
Megbízóm igényeinek leginkább megfelelő biztosítási, illetve Casco-s ajánlatot megkeresem, és a teljes ügyintézés terhét leveszem a válláról.
parallax background

Mivel sok esetben ügyfeleim nem tudják megoldani a külföldről vásárolt gépjárművük NKH vizsgahelyszínre, eredetiségvizsgára, vizsga előtti szerviz felkészítésre történő mozgatását (forgalmi rendszám-, időhiány, egyéb okok miatt), ezért cégünk átvállalja Ön helyett ezt az időigényes, sok szervezést igénylő, kimerítő feladatot.

Ha szeretné, akkor otthonról, kényelmesen elintézheti gépjárműve forgalomba helyezését megújult hoz-visz programunk keretében.

Bármilyen kérdés esetén hívjon minket!

Unja már a sorban állást? Mi átvállaljuk Ön helyett! Mostantól nem kell drága szabadidejét hosszas hatósági ügyintézéssel töltenie. Végigkísérjük ügyét a műszaki vizsgáztatástól az elkészült okmányok átadásáig.